Veel gestelde vragen

Dit zijn enkele van onze meest gestelde vragen:

Mag ik iemand die geen lid is meebrengen om te schaatsen of te skeeleren?

Ja dat kan zeker. Wat het schaatsen betreft kan die persoon aan groepstarief schaatsen i.p.v. €3,- voor onze leden. Voor het skeeleren mag hij of zij dit éénmalig gratis komen proberen.

Clubmail ontvangen ?

Gelieve steeds het correcte e-mailadres op te geven tijdens de inschrijving. Wanneer u zich inschrijft via de website, heb u de mogelijkheid om u ook te registreren voor onze nieuwsbrief.

Hebt u zich ter plaatse ingeschreven en wil je toch een nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in op deze link
Vermijdt een overvolle mailbox zodat je steeds onze mails kunt ontvangen. Via het contactformulier kunt u ons bereiken als u eventuele vragen heeft.

Uw emailadres wijzigen? Geef ons een seintje!

Uitschrijven van onze nieuwsbrief?
Daar hebt u zelf de touwtjes in handen. In iedere mail die wij versturen kunt u onderaan in de mail een link vinden om u uit te schrijven.

Tegemoetkoming mutualiteiten ?

Bij de meeste mutualiteiten kun je een tegemoetkoming bekomen. Zelfs nog voor het vorig jaar indien nog niet opgevraagd bij een andere club of sportkamp. De nodige documenten moeten ons wel worden bezorgd en bij veel mutualiteiten kan je die documenten zelfs via het internet opvragen.

Hoe wielen onderhouden ?

Wielen slijten onevenredig af.  Door de wielen regelmatig te wisselen kun je de slijtage min of meer plannen.  Dit kun je doen volgens het onderstaande schema.

Wiel 1 & 3 van de linker skate wissel je met wiel 3 & 1 van de rechter skate, idem voor wiel 2 & 4.

Hoe lagers onderhouden ?

Skeelers hebben onderhoud nodig. Met name lagers kunnen behoorlijk vuil worden. Het is aanbevolen om niet op nat wegdek te rijden omdat de lagers dan nat worden, vervolgens slecht drogen en er roest kan ontstaan. Een wiel heeft 2 lagers en een spacer. De spacer verdeelt de druk en houdt de lagers op hun plaats.

Hoe hou ik mijn lagers schoon ?

  • Haal de wielen uit het frame: Gebruik goed passende imbussleutels om ze los te draaien en leg de wielen in de volgorde zoals ze gemonteerd waren.
  • Maak de lagers aan de buitenzijde schoon.
  • Haal het eerste lager uit het wiel met bv. een imbussleutel, het andere lager kun je met je vinger er uit duwen.
  • Maak de lagers schoon.
  • Als de lagers schoon en droog zijn moeten ze weer gesmeerd worden met PFTE spray.
  • Vervolgens alles terug monteren.

Wat betekent ABEC ?

De ABEC waardering geeft aan met welke precisie een lager gemaakt is. Een ABEC 5 lager is nauwkeuriger gemaakt dan een ABEC 3 lager, maar minder nauwkeurig dan een ABEC 7. De ABEC waardering zegt niets over de kwaliteit van een lager, een nauwkeurig gemaakt lager van slecht materiaal kan ABEC 7 zijn en toch niet lang meegaan. Een goed onderhouden lager van een redelijke kwaliteit, is al snel beter dan een slecht onderhouden toplager.

Tegenwoordig zien we een opkomende trend van keramische lagerkogels. Deze blijken minder aan slijtage onderhevig en zijn minder gevoelig voor vocht (regen) dan de normale kogeltjes van gehard staal.

Niet gevonden wat je zocht? Probeer dan ons contact formulier.