Met een onverhoopt stralend nazomerweertje vonden op vrijdagavond 15 september op het Benny Vansteelant Sportcentrum te Torhout de jaarlijkse jeugdkampioenschappen skeeleren plaats gevolgd door een uurrit en dit ingericht door de Torhoutse schaats- en skeelerclub Katjarisu.

Bij de jeugd telden we 32 deelnemers die opgesplitst werden  in diverse reeksen naargelang de leeftijd en die een 1/2; 1 of meerdere rondjes van 480 m op de polyvalente baan (skeelerbaan) skeelerden. Als iedereen aangekomen was met applaus van de familie en supporters kregen de laureaten van elke reeks  een trofee uit handen van de voorzitter van de sportraad, de Heer Patrick Bostoen en Chris Sucaet, Voorzitter Katjarisu.

Alle andere deelnemers kregen een medaille alsook kreeg iedereen nog een geschenkje. Een trofee voor de “pechvogel” werd apart gehouden voor een meisje dat op enkele tientallen meters van de eindmeet ten val kwam.

Daarna volgde een uurrit met 12 deelnemers waaronder echter heel wat “kleppers” die uit Bredene, Brugge, Langemark-Poelkapelle, Staden, Veldegem en natuurlijk ook uit Torhout kwamen.

Onze schepen van Sport, de Heer Hans Blomme verwonderde zich over de snelheid van de skeeleraars die voorbijflitsten. (Waarnemend burgemeester Kristof Audenaert en schepen Rita Dewulf waren verontschuldigd).

Misschien kunnen onze Torhoutse politici in de te verwachten drukke tijden dit “meenemen” om zich nog sneller te kunnen verplaatsen in het alsmaar drukker wordend autoverkeer in onze levende stad en dit in het kader van de week van de mobiliteit.

De uurrit werd gewonnen door ons clublid Sven Depoorter uit Brugge met meer dan 63 ronden of meer dan 30 Km per uur. Eén ronde minder had Ivan Callaert uit De Haan en op de 3° plaats eindigde Ludwig Notabele uit Langemark-Poelkapelle. Yoeri De Vuyst en Luc Decheemaecker uit Torhout, de gebroeders Kjell en Stijn Deboysere uit Wijnendale hebben ook een puike prestatie neergezet.

Bij de dames had Saskia Desplenter van de Brugse Skeelerclub 62 ronden gevolgd door ons clublid Sandra Vanneste uit Veldegem en Sofie Verplancke eveneens van BSC uit Brugge.

De laureaten van onze club kregen een unieke handgemaakte trofee geschonken door de Torhoutse architect Brigitte Coomans en een sporttas geschonken door het stadsbestuur van Torhout.

Nadien volgde nog in de cafetaria een evaluatie bij een hapje (ribbetjes) en een drankje.

Aan alle jeugdige deelnemers en deze van de uurrit een dikke proficiat.  Enkele uurrit rijders nemen volgende week zaterdag 23 september deel aan de BMW Berlin Skate Marathon met in 2016 maar liefst 5.445 skeeleraars.

In de maand september kan je bij onze club Katjarisu nog een aantal keren gratis komen skeeleren in het kader van de maand van de sportclub. Skates van maatje 25 tot maat 48 zijn gratis te verkrijgen met helm en bescherming.

Op donderdagavond 26 oktober organiseren wij een Haloween skeelertocht met gratis grime waar ook niet leden en niet skeeleraars welkom zijn.

Jeugdkampioenschappen en uurrit