Vrijdag 05/02/2016 vierde onze recreatieve schaats- en skeelerclub H.K.S.C. (Houtlandse Kunst- Schaats en Skeelerclub) Katjarisu Torhout zijn veertigste verjaardag in de voetbalkantine rechtover ons skeelerlokaaltje.
Onze club, die eerst het schaatsen wilde promoten, werd gesticht door de nu 90 jarige ere-voorzitter Henri Jaecques die zich voor het feestje liet verontschuldigen omwille van de zorg voor zijn echtgenote Suzy. Ook onze eerste trainster Kaat Clement was verontschuldigd omwille van de zorg die zij verleent aan haar zwaar zieke moeder.
De naamgeving van onze club is trouwens terug te vinden in de voornamen van voornoemde personen zijnde Ka (van Kaat) Ja (van Jaecques) Ri (van Henri) en Su (van Suzy).
Na jarenlang tevergeefs gestreden te hebben voor een 400 meter ijsbaan in Torhout, werd dank zij het lobbywerk van Henri gezorgd voor een 480 meter lange skeelerbaan rondom de tartan looppiste en dit om het inline skaten of het skeeleren te kunnen aanleren dat alsmaar populairder werd. Deze unieke accommodatie zorgt ervoor dat onze club momenteel zo’n 120 actieve leden telt, zowel van binnen als van buiten Torhout. Recent namen wij het polyvalent terrein in gebruik om er rollerhockey aan te bieden voor onze jeugdleden.
Onze club beschikt over meer dan 150 paar skates (van maatje 25 tot maat 48) met de nodige bescherming die wij gratis uitlenen aan onze leden. Wij leren ook het skeeleren aan met behulp van een aantal gedreven trainers waaronder Ivan Rabaut, Kjell Deboysere en de huidige voorzitter Chris Sucaet die sinds het jaar 2000 als voorzitter fungeert.
Drie jaar op rij werden wij geselecteerd voor het project “Basic tot Best” van de GSF. Ook zijn wij een G-club die oog heeft voor mensen met beperkingen alsook bieden wij het sociaal pasje aan waardoor je voor een vierde van de normale prijs lid kunt worden.
Onze missie is nog steeds “Wij doen gezinnen gezond bewegen” (van 4 j tot 83 j momenteel) met wederzijds RESPECT voor elkaar en vooral met FAIRPLAY voor iedereen die komt sporten!
Er waren 70 aanwezigen met een sterke delegatie van het stadsbestuur van Torhout. Onze burgemeester Norbert Decuypper was onder andere van de partij om onze jubilerende club te feliciteren. Gelegenheidsbutler “George” bood met stijl iedereen een drankje en een hapje aan! Ook de voorzitter van de sportraad de Heer Patrick Bostoen en zijn voorganger Henri Pollefeyt waren aanwezig.
De “oude” schepen van sport, Mevrouw Rita Dewulf die nog bij onze club geskeelerd heeft met haar zonen, plaatste het gebruikelijke woordje met de goedkeuring van de “nieuwe” schepen van sport, de Heer Hans Blomme.
Katjarisu biedt 6 maanden per jaar schaatsbeurten aan en 10 maanden per jaar skeeleren wij zodat ons sportjaar “feitelijk” 16 maanden telt en dit voor zeer democratische lidgelden. Je mag het altijd bij ons eens gratis komen proberen . Altijd welkom en via www.katjarisu.be verneem je alle activiteiten.

De aanwezige “persfotografen” Ivan en Paul hebben een aantal foto’s genomen die je kan bewonderen op onze galerij.
verslag n.a.v. viering 40 jaar Katjarisu