Over ons

FUNSKATING

Droom je ervan om net als Bart Swings te kun-nen skeeleren of schaatsen? In Torhout kun je het leren. Zowel indoor als outdoor, naargelang het seizoen. Ieder op zijn eigen tempo. Nooit te oud om het te leren. Of je nu 7 jaar oud of 77 jaar jong bent, bij ons kan je terecht. Skeeleren en schaatsen is er voor het hele gezin.


WERKELIJK VOOR IEDEREEN

Onze club staat ook open voor wat minder mobiele mensen (al dan niet aangesloten bij Recreas). Met deskundige begeleiding kun je met gepast materiaal een rondje skaten.


TRAININGEN

Meermaals per week zijn er initiatielessen om de nodige technieken onder de knie te krijgen via parcours en spelvorm. Gevorderden wer-ken dan weer aan hun techniek en uithouding op aparte trainingsmomenten. Zo sport elke skater op zijn eigen tempo. Katjarisu houdt het veilig dankzij de verplichte bescherming (helm, knie -en polsbeschermers).


VEILIGE LOCATIES

De POLYVALENTE BAAN (POB) is 480 meter lang. Van begin april tot eind september skeeleren we bij droog weer buiten op deze tarmac piste.
Het MULTISPORTVELD gebruiken we op vrijdag bovenop de POB. Ideaal voor initiatielessen (technieken, spelvorm, parcours, roller-hockey).
In de indoor sportzaal DE MAST gaat onze training door tijdens de winter.
We nemen in groep deel aan begeleide SKEELERTOERTOCHTEN.


IJSPISTES

In de winter ruilen we onze skeelers in voor schaatsen. Dit doen we op een indoor ijsbaan. Daarnaast schaatsen we op de overdekte 400m ijsbaan van Breda en op de 3km baan van Flev On Ice in Biddinghuizen. Vriest het lang genoeg? Dan trekken we erop uit naar o.a. de Kraenepoel in Bellem (Aalter).